Mormors støvler 

Acrylic painting, collage, ink, analogue illustration, digital, colour pencils, mixed media, work in progress, self initiated project

This is the process of a children’s book I’m working on. The children’s book will be a picture book for 4-7 years old kids.Danish discription:

Mormors støvler er arbejdstitlen på børnebogen.


Mit udgangspunkt for fortællingen er det at blive mor, når man ikke længere har sin egen. Hvordan udtrykker man savn overfor sit barn? Hvordan mindes man? Og hvordan bliver dem vi savner og vores sorg ikke et tabu? Det handler om, hvordan vi kan give de savnede plads til at leve videre i vores fortællinger og de ting, der knytter sig til dem.

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg skal holde mindet om min mor i live overfor min søn Kalle, der nu er næsten 2 år. Jeg mærker i mig et stort behov for, at han skal kende til hende som en del af vores fælles historie. Som en del af mig. Jeg vil gerne fortælle en historie som Kalle kan glæde sig over selvom den handler om min mor / en mormor, der ikke længere er her.
I min børnebog er omdrejningspunktet en afdød mormors skosamling. (Inspireret af den skosamling min mor efterlod sig, da hun døde.) Skosamlingen er det eneste fysiske kendskab barnebarnet har til sin mormor. En skosamling, der bliver til forestillingen om hvem mormoren var.


Projektet er stadig meget råt og under udvikling. På et tidspunkt lander det forhåbentligt et sted. Målet er en billedbog til 4-7 årige. Og mit håb er, at det kan blive en fortælling andre, i måske en lignende situation, også kan få glæde af. Om ikke andet en fortælling, der kan starte en samtale mellem Kalle og jeg.Clara Selina Bach ©